MOM'S BASEMENT

Draw.io – Free tool tip #1

16. december 2016

Diagrammer til de fleste behov:

En af de fantastiske ting ved mennesker er vores evne til at overvinde vores begrænsninger ved, at opfinde og bruge værktøjer. Det er få moderne erhverv der ikke er dybt afhængige af værktøjer og det kan derfor blive en dyr affære, at etablere et firma.

Inden for IT er der dog et hav af gratis værktøjer og af den grund kan man inden for mange områder starte en virksomhed uden andre omkostninger end en computer og en internetadgang. Stort set dagligt støder jeg på nye værktøjer der enten kan hjælpe i forhold til den endelige produktion eller workflow. Jeg vil derfor begynde en serie hvor jeg anbefaler gratis værktøjer der hjælper mig i mit arbejde.

Denne gang er jeg faldet over et online værktøj til at lave diagrammer og wireframes der hedder draw.io. Jeg har primært brugt det til, at illustere strukturen på hjemmesider så det er helt klart for mig og kunden hvad det er der skal implementeres. Værktøjet kan dog bruges til langt mere komplekse opgaver som f.eks. UML diagrammer, wireframes, mockups, diagrammer over elektriske kredsløb mm. Værktøjet 100% gratis og kræver ikke, at du opretter en bruger eller angiver nogen form for personlige oplysningen. Diagrammerne kan gemmes som XML så dig eller dine kollegaer kan arbejde videre på dem. Det er helt klart hver at kigge på hvis du arbejder med software udvikling, elektronik eller UX design.


Min side bruger cookies. Ved at bruge siden accepterer du min brug af cookies.
Accepter Læs mere