MOM'S BASEMENT

Et kig på KORG Gadget

27. december 2016

Musikproduktion på farten:

Jeg har endelig fået anskaffet mig en iPad som oven i købet er mit første iOS device. Jeg synes umiddelbart ikke der er stor forskel fra Android i forhold til brugeroplevelsen, men der er et hav af fede app’s som kun er tilgængelige på iOS. Dette talte i denne omgang for en iPad.

En af de app’s som jeg har brugt mest tid på hedder KORG Gadget og bruges til musikproduktion. Denne app består af en række relativt simple synthersizere der kan bruges til, at indspille midi tracks. Det er ikke muligt at indspille lyd (I nyere version er denne feature blevet tilføjet), så applikationen kan i sig selv ikke erstatte en endelig DAW. Den er til gengæld yderst velegnet til at fange ideer på farten eller i sengen før man skal sove.Korg Gadget inteface screenshot 1Jeg vil ikke kaste mig ud i en stor beskrivelse af app’en da du kan finde 100 af disse ved at google den, men jeg vil kort beskrive hvorfor jeg synes den er fed.

Simpel og sjov uden at miste dybden:

Hvis man har bare en smule erfaring med musik software er KORG Gadget simpel og intuitiv at bruge. Brugergrænsefladen er lækker og godt optimeret til touchskærm. I stedet for en synthesizer der kan en masse, består app’en i sin grundform af en lang række mindre ”Gadgets” (synthesizere og samplere). Dvs. at hver gadget ikke har særligt mange parametre og derfor er overskuelige at tweake selvom man ikke har stor erfaring med sound synthesis. Dette gør for mig, at jeg bruger mere tid på, at lave melodier end på at dreje på knapper. Der er dog også rig mulighed for tweaking af lyde hvis det er det man er til. Endelig har app’en en funktion der gør det muligt at ændre de virtuelle tangenter efter skala samt en simpel måde at spille akkorder på hvilket er super brugbart når man ikke har et fysisk keyboard. Alt i alt resulterer disse punkter i, at man på meget få minutter kan have en god start på en komposition hvilket har gjort jeg konstant vender tilbage til app’en. Korg Gadget inteface screenshot 1 På trods af app’ens enkelthed synes jeg stadig at den har dybden til at man f.eks. ville kunne producere et hip hop beat som man så kan mixe og ligge vokal på i sin DAW.

Da jeg sjældent har tid til at tænde op for PC’en og tilslutte lydkort osv. for at lave musik, har App’en givet mig en mulighed for at lave musik i hverdagens korte pusterum. Kort sagt har jeg i de sidste 14 dage fået jammet ligeså meget som jeg plejer på tre måneder. Jeg vil derfor anbefale, at man kigger på KORG Gadget hvis man kan lide at lege med musik og har et iOS device.

Eksempler på loops lavet med KORG Gadget:


Min side bruger cookies. Ved at bruge siden accepterer du min brug af cookies.
Accepter Læs mere